Plugga smink utomlands

Har fått en massa frågor som skolan vi ska gå på, så istället för att skriva separata svar till alla tänkte jag göra en liten sammanställning av skol-faktan här!

Skolans namn: Make Up Designory (MUD), New York
Skolans hemsida: www.mud.edu
Var ligger skolan? En bit ner på Manhattan, New York
Kursen vi ska gå: Beauty make up, 160 timmar lång (4 veckor lång intensivkurs). Är en yrkesutbildning för makeupartister och förbereder eleven för att arbeta med tv, foto och mode.
Kursen kostar: 2800 dollar (ca 17500 kr), utöver det behöver man köpa smink, förbrukningsmaterial och böcker. Den totala kostnaden hamnar enligt skolan på ungefär 4250 dollar, ca 26000 kr. Jämfört med ex. Make Up Institutes motsvarande kurs (120 timmar skönhets make) är det ett superpris, deras kurs kostar totalt 38000 kr!
Vilka andra kurser finns? Skolan har kurser i tex Hairstyling, Airbrush, Charakter make up (typ teater och filmmake), portifolio development och hela program där flera olika kurser ingår.
Hur bor man? Vi ska bo i en lägenhet som vi smidigt nog får låna av min faster som jobbar utomlands under den perioden. Ska man hitta lägenhet själv får man vara beredd på att det är dyrt! Andra alternativ är att bo på vandrarhem, det finns de som riktar sig till turister som stannar en längre period. Brukar gå att få relativt billigt!
Krav på elever: För att komma in på skolan måste du  vara över 18 år och kunna uppvisa ett fullständigt betyg från gymnasiet. Dessutom krävs ett "bra" betyg i engelska. Exakt vad som räknas som bra är vi inte riktigt säkra på, men vi skickade in våra betygsdokument med mvg i engelska B, vilket iaf var tillräckligt. Tänk på att kontakta din skola för att få ditt betygsdokument översatt till engelska i god tid!

Lycka till! :) Om ni har fler frågor så kan ni ställa dem i kommentarer!

/Sandra

Blamblamblam

Ursäka bloggtorkan! Har varit en påskhelg fylld av alldeles för sena utgångar, godis i mängder, dagsutflykter och släktmiddagar. Nu är jag dock tillbaka på jobbet och kan helhjärtat ägna mig åt bloggandet (haha).

Under en liten utflykt till Waxholm med la familla hittade jag en ny variant av det populära lipblamet Smith's Rosebud (ni vet den lilla blåvita burken som alla kändisar va så kära i för ngt år sen). Den här varianten har pepparmintolja i sig och får det att bulta lite skönt i läpparna. Underbart nog leder det till en "lip plumming effekt", dvs läpparna blir lite större och lite fylligare.

Fördelen med den här produkten, jämfört med typ Victorias Secrets lipplumming (som va en av de första), är att den här känns mer naturlig. Kemikalier som får läpparna att bulta och bli större är läskigare än pepparmintolja.

Vill man inte ut till Waxholm för att shoppa finns blamet att köpa för 89 kr på eleven.se

Love / Sandra
image17

(det är jag som är den bleka)

Fotade lite i studio igår med en av mina kusiner. Mitt smink bestod av;

* HRs magic concealer
* mineralfoundation
* mineralblusher (sunday brunch, everyday minerals -->SÖT!)
* beige ögonskugga från Bobbi Brown
* sotning med everyday minerals bruna, glittriga skugga "in the garden"
* tjock liner med makeupstores svarta pollution
* makeupstores mascara
* hallonröd lipliner och läppstift från the body shop

Men jag borde väl påpeka att det sminket inte direkt var anpassat för en studiobild. Vi var egentligen på vår farmors 80-årsparty :P

Vad kussen hade för smink har jag inte den blekste om. Hon är 13 och frågan är väl snarare vad hon inte hade för smink. Snygg är hon i alla fall :)

image16
Sandra och Camilla

Påsksmink anyone?

Här är en påsklook för dig som vill sticka ut... en aning! Bilden kommer från en session sminkad av en MUA vid namn Jessica. Fantastiskt kreaktivt och lite genialiskt!

/Sandra
image15

Foundationfavoriter!

Ny har jag förvisso precis predikat om mineralfoundation, vilket funkar sjukt bra och ger en jättefräsch sommarlook, men vill man ha vanlig foundation så har jag även där ett par bra tips! Något jag nyligen upptäckt är fasta foundations, de är lätta att jobba med och får bättre plats i väskan. Favoriterna är;

Nivea butés compakta foundation. Tyvärr verkar det som att Nivea inte tänker fortsätta producera den i vår, men än så länge finns den ute i butiken och är värd varenda krona (130 för att vara exakt).

Max factors miracle touch. Jag var skeptisk först, men den ä grym! Väldigt dryg och jämnar ut huden jättefint.Ger en riktigt bra bas att lägga resten av maken på. Tänk på att inte välja en för mörk nyans!
Kramar! / Sandra
image13image14

Snabblektion i mineralsmink

Har tidigare skrivit lite om ett riktigt trevligt sminkmärke som heter Everydayminerals (www.everydayminerals.com). Förutom deras extremt prisvärda ögonskuggor har de allt från foundations till läppstift. Här kommer lite info och tips om mineralsmink!

Gjort av: Mineralsmink innehåller bara naturliga metalloxider, till skillnad från vanliga kosmetiska produkter som ibland innehåller ämnen som till och med kan vara cancerframkallande.

Hållbart: Eftersom mineralsmink tillverkas i puderform håller de hur länge som helst. Bakterier kan inte gro utan fukt och därmed kan du använda din mineralprodukt tills den är slut - utan att riskera problem med acne eller utslag. Men tänk på att tvätta dina penslar. Där kan det äckligt nog fastna allt möjligt...

Applicera: Mineralfoundation applicerar du med en så kallad Kabuki-borste. Även de finns att köpa på Everyday minerals för ungefär 65 kr. Använd mjuka, cirkulerande rörelser för att borsta fast pudret. Tänk på att inte ta för mkt puder på borsten! Om tu tycker att det är svårt att få fast din foundation med borste, blanda den men lite av din hudkräm ;)

Mixa: Något av det bästa med mineralsmink är att du kan mixa ihop egna färger och produkter. Det finns inget som säger att den där söta blushern måste sitta på kinderna, blanda den med lite läppglans och använd på läpparna!

Good luck :) /Sandra

image7
Kabukiborste, ca 65 kr på everyday minerals

How to: fixa vårläpparna!

image11image12

Fina läppar är lika med återfuktade läppar. Med andra ord är det första steget mot perfekta vårläppar att smörja in dem varje morgon och kväll. Använd din mjukgörande ansiktskräm, det funkar finfint. Jag rekommenderar Niveas Rich Moisturising Day Crare, den är billig (ca 65 kr), dryg och skitbra.

För att få till de fylliga läppar som gäller i vår finns ett par knep, förutom att återfukta dem. Börja med att måla hela läpparna med en liplinerpenna i samma nyans som ditt läppstift. Var noggran när du gör detta och se till att läppkonturen blir symetriskt. Använd sen en pensel för att applicera ett tunnt lager av ett pigmentrikt läppstift över hela läppen, hela vägen ut till konturen. Voilá, good looking girl coming up!

Vårsmink

image8

Vilka sminktrender som kommer att gälla i vår råder det delade meningar om. På vissa håll påstår man att fokus kommer att ligga både på läppar och ögon (under hösten låg det på antingen eller), samtidigt som andra säger att läppar i korallröda/rosa färger är det som gäller tillsammans med neutrala ögon.

Alla är dock överrens om att det är en fräsh och "lätt" look som gäller i vår. Införskaffa redan nu en semitäckande (halvt genomskinjlig) foundation och var beredd på att släppa fram fräknarna :)

När det kommer till ögonbryn så ska du låta dem vara. Noppa dem lagom (inga supertunna, streck-liknande kreationer tack) och låt dem ha sin naturliga färg (fyll i dem lite om du är blond). På kinderna lägger du ett neutralt rouge åt det persikofärgade hållet för ett vårigt intryck.

För att fixa partylooken lägger du en svart eyeliner. Tips: testa att göra det med en svart ögonskugga och liner-pensel, det ger en mjukare look.

/Sandra

Cleaning time!

Tittade på mina borstar idag och insåg att det var ett bra tag sen jag gjorde något åt deras stackars hygien. Inte bra! Borstar ska tvättas minst en gång varannan vecka (under förutsättning att det bara är du som använder dem). Annars riskerar man att det börjar växa bakterier i borsten som sen kan sätta sig på din hud och orsaka finnar, utslag och blemmor. Så om du har dålig hy - testa med att tvätta ur penslarna oftare!!

Det bästa sättet att tävtta penslar är att schamponera dem (i vanligt hår schampoo), skölja dem noganoga, torka dem försiktigt mot en handduk och sen låta dem torka i ett par timmar.

/Sandra


Prisvärt mineralsmink

En sida som alla mineralsmink-fantaster bör spana in är Everydayminerals! De har superbra produkter till låga priser. Inte heller helt fel att dollarn står lågt nu ;) Eller vad sägs mineralögonskuggor (storlek motsvarande motsvarande make-up stores dustskuggor) för 6 dollar, ca 36 kr?

För dig som är sugen på att testa ett gäng olika färger finns "Mini Eye Shadow Kit" som innehåller 10 valfria ögonskuggor i ungefär hälften så stora förpackningar. Kitet kostar 18 dollar, vilket motsvarar ca 115 kr! Mina absoluta favoriter är In the Garden (mörkbrun med skimmer), Ginger Peach (persikofärgad med skimmer) och Floating Feathers (vitskimmrande, perfekt som highlighter).

/Sandra


image6

Nyinflyttade

Bytte adress idag till bloggen. Alla de gamla inläggen finns här nedanför, med orginal-publiceringsdatumet högst upp :)


50 days left

Inlägg från 2008-mar-10

Idag är det 50 dagar kvar. Kan tyckas vara en hel del dagar, men tiden går så sjukt fort!! Här om veckan fick jag hem lite roliga produkter från GO (engelskt märke, säljs i sverige av bla smink.nu). Bland annat ett gäng fina ögonskuggor i dust-form, en foundation, concealerpennor och inte minst ett set med 7 proffsiga borstar. LOVE!! Har använt dem flera gånger om dagen sen dess :)

Dust-ögonskuggorna var väldigt lättapplicerade och satt riktigt bra. På den här bilden har min kära vän Sofie på sig en skugga i en skogsgrön/guldig nyans (no 19). Hon har matchat den med ett tjockt lager eye-liner och röda läppar. Till det hade hon en olivgrön kjol och en ball jacka. Smårockigt och snyggt!

image5


Den foundation jag köpte fungerade fantastiskt bra i förhållande till priset. Semitäckande och lätt att jobba med.. Negativt var att man blev väldigt blank av den. Det är iofs inget som ett bra puder inte kan råda bot på. Men jag ställer mig lite frågande till hur nyttigt det är att kleta på sig billiga produkter över hela ansiktet.. Det blir något att undersöka under kursen i USA, återkommer med svaret!

Concealerpennorna var dessvärre inget att hurra för. De täcker finnar, röda partier och liknande rätt bra, men de funkar inte att använda under ögonen, för de är alldeles för hårda! Försöker man lägga på foundation ovanpå är det dessutom stor riskt att man råkar borsta bort concealern. Men för priset (2 nyanser för ca 25 kr) tycker jag att de är värda att ha liggandes i handväskan som back-up, ifall något otrevligt skulle inträffa under dagen och man glömt sminkväskan hemma ;)

Det riktiga klippet var settet med 7 proffisga borstar. Allt man behöver för att göra en snygg make :) De är förpackade i en liten väska och tack vare de korta skaften går hela väskan ner i vilken necessär som helst. Wonderful!

Jenny beställde ett par ögonskuggor i fast form som såg riktigt bra ut de med. Inväntar hennes utvärdering av dem!

Over and out! / Sanda

        


Välkommen in i spelet Jenny...

Inlägg från 2008-feb-12

Mitt första inlägg på vår New York blogg! Faktiskt första inlägget på en blogg någonsin för min del.

Jag måste börja  med att kommentera Sandras något oseriösa förberedelser. Medan Blondie sitter och sminkar människor på papper och utvecklar schizofreni på engelska har jag tecknat reseförsäkring och skaffat mig ett extra kontokort. Dock har jag på Sandras inrådan precis gått med i Facebook-gruppen "Swedes in New York" så att även jag ska ha tid att lära mig lite amerikansk slang inann jag blir utsatt för den i verkligheten.

Måste komplettera Sandras inlägg om besök med att även Proppen kommer med Sofie över Atlanten. Men innan dess kommer numera CA-baserade kusin Anna till NY. Toppenbra!

I väntan på 29 april fortsätter jag mina förberedelser...ska nog följa Sandras exempel och träna lite sminkning på låtsasmänniskor innan jag börjar kladda på livs levande stackare!

/Jenny

F***ing awesome!!!!!!!

Inlägg från 2008-feb-11

På min fasters inrådan (vars lägenhet vi ska låna i NY) har jag joinat facebookgruppen "Svenskar i New York" . Jag tror att meningen var att jag ska lära känna lite trevligt folk i samma situation som jag, men det har hittills bara lett till att en massa okända, amerikanska män har lagt till mig.

Dessa män skriver ett språk jag inte förstår men förmodligen är amerikansk, skriftlig slag. Hoppfullt nog verkar det i alla fall inte så svårt att lära sig. Vart annat ord är "fucking", vart tredje sweet och resten är diverse förkortningar av riktiga ord. Det som är meningar, eller snarare utrop, skiljs åt av ett 20 tal punkter eller utropstecken. Love it.

/Sandra

Planeringsmöte över en Mojito

Inlägg från 2008-feb-11

I lördags hade Jenny, Sofie och jag planeringsmöte inför USA. Sofie ska inte gå själva makeuputbildningen i NY, hon ska bara hälsa på oss när vi är färdigutbildade och duktiga. Då ska vi säkert kunna fixa en fotosession eller två med henne:)

Hur som helst, mötet äge rum på Nada, där vi "planerade" det hela över en Lennart (ja, det är en drink), en Mojito och ett par glas cava. Vi kom inte fram till speciellt mycket faktiskt, men bestämt är iaf att Sofie kommer till Boston den 27 eller 28e Juni för att kunna vara på plats på Cape Cod (semesterparadis där min farmor råkar ha ett stort hus) och fira min 20-årsdag. Det kommer bli suuuper!

På Cape ska vi sola, bada, sminka och fota lite, åka och titta på valar i P-Town (som för övrigt är östkustens homo-tätaste område med en gayflagga hängandes vid varenda ytterdörr) och shoppa loss i alla små mysiga butiker. Sen åker vi ner till NY igen och gör staden ännu en gång, fast lite snabbare.

Can't wait!!
/Sandra

Nedräkningen har börjat

Inlägg från 2008-jan-31

Knappt tre månader kvar till den stora dagen. Jag har sagt upp mig, planerat vilka skor jag ska ha med mig , börjat prata med mig själv på amerikanska samt ritat make uper på samtliga porträttbilder i dagstidningarna. Med andra ord, jag är väl förberedd.

/Sandra

RSS 2.0