Plugga smink utomlands

Har fått en massa frågor som skolan vi ska gå på, så istället för att skriva separata svar till alla tänkte jag göra en liten sammanställning av skol-faktan här!

Skolans namn: Make Up Designory (MUD), New York
Skolans hemsida: www.mud.edu
Var ligger skolan? En bit ner på Manhattan, New York
Kursen vi ska gå: Beauty make up, 160 timmar lång (4 veckor lång intensivkurs). Är en yrkesutbildning för makeupartister och förbereder eleven för att arbeta med tv, foto och mode.
Kursen kostar: 2800 dollar (ca 17500 kr), utöver det behöver man köpa smink, förbrukningsmaterial och böcker. Den totala kostnaden hamnar enligt skolan på ungefär 4250 dollar, ca 26000 kr. Jämfört med ex. Make Up Institutes motsvarande kurs (120 timmar skönhets make) är det ett superpris, deras kurs kostar totalt 38000 kr!
Vilka andra kurser finns? Skolan har kurser i tex Hairstyling, Airbrush, Charakter make up (typ teater och filmmake), portifolio development och hela program där flera olika kurser ingår.
Hur bor man? Vi ska bo i en lägenhet som vi smidigt nog får låna av min faster som jobbar utomlands under den perioden. Ska man hitta lägenhet själv får man vara beredd på att det är dyrt! Andra alternativ är att bo på vandrarhem, det finns de som riktar sig till turister som stannar en längre period. Brukar gå att få relativt billigt!
Krav på elever: För att komma in på skolan måste du  vara över 18 år och kunna uppvisa ett fullständigt betyg från gymnasiet. Dessutom krävs ett "bra" betyg i engelska. Exakt vad som räknas som bra är vi inte riktigt säkra på, men vi skickade in våra betygsdokument med mvg i engelska B, vilket iaf var tillräckligt. Tänk på att kontakta din skola för att få ditt betygsdokument översatt till engelska i god tid!

Lycka till! :) Om ni har fler frågor så kan ni ställa dem i kommentarer!

/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0