Förklaring till regel nr 5?


Lisa, en av våra kursare gjorde idag veckans "blondin" trots att hon är brunett;

image81


Susan på Admissions kom in i klassrummet och pratade om föreläsningen som den kända make up artisten Eve Pearl haft kvällen innan.

Susan: - Eve actually uses Salmon to cancel out blue color under the eyes..
Lisa: (fundersamt) - Salmon, but won't that make the model smell..?

Susan som trodde att uttalandet va ett skämt fnissade torrt och fortsatte sin utsaga om Eve. Vi andra som såg Lisas ansiktsuttryck insåg dock att hon inte alls skämtat, utan faktiskt trodde att Eve använde laxfiléer under ögonen på sina modeller.

image77   +   image79   =  image78?

PS. För att klargöra det hela; Samlon = laxrosa nyans som Eve föredrar framfor orange, som vanligtvis används för att täcka mörka ringar under ögonen.

PPS. Rubriken syftar till det tidigare inlägget "Rules of Engagement" från den 18 maj.

buuurned

Efter en timmes överraskande bra tennisspel igår förmiddag smög sig helt plötsligt en tomatröd ton fram på våra axlar och ben. För tillfället ser det ut som att vi fortfarande har våra tennisoutfits på oss. It hurts.

Gick ner till apoteket och köpte after sun lotion. Det kan vara så att personalen skrattade inombords åt oss, det vore iaf inte helt obefogat. Jenny har märken efter sina solglasögon och jag har vita fläckar där jag hade lite concealer. Det positiva i det hela är att vi kan öva på att sminka över tomatfärgen, en erfarenhet som säkert kan komma väl till hands någon gång i framtiden.


God bless me, i'm gorgeous!

Nu har vi precis kommit in i lägenheten efter en supermysig picknick nere på ängen. Tack vare det fina vädret var parken full av barn, baseball-spelare, hundar och poliser.

Maten hämtade vi från vår lokala tex-mex restaurang Santa Fee, supergott som alltid! På vägen dit stannade en vir pimp-bil brevid oss och föraren skrek "god bless you, you're both gorgeous". Vi tackade och gick glada därifrån. När vi lite senare satt och knaprade på våra M&Ms smög samma kille upp bakom oss och attackkonverserade oss. Efter ett fåtal utbytta fraser kom även hans kusin skuttandes och ville bli fotad. Det blev jättebra.


Avant Garde

Avant Garde är benämningen på smink som är "utöver det vanliga" och ägnade vi hela dagen åt idag. Jenny gjorde en färglad kreation på Tiffany och Sandra lyckades få tag på en extern modell i form av söta Matilda, som blev sminkad till en ledsen docka. I klassrumen kunde man se allt från drag queens med brännskador till fågelinspirerade makeovers. Det var absolut en av de roligaste dagarna hittills. Have a look!

image64

image65


Eftersom teacher Jen hade födelsedag idag passade vipå att överraska henne med tårta, blommor, partyhattar, hjärtformade solglasögon och konfetti.


Photoday

I tisdags var det photoday! På förmiddagen sminkade vi för färgfoto, och på eftermiddagen för svartvitt. På det sistnämda temat sminkade vi varandra och här är resultatet!



För färg sminkade jag (Sandra) söta Valie och Jenny använde Ana Pretty (som hon själv kallar sig) som modell.


On makeup magazine

Igårkväll/natt ägnade vi oss helhjärtat åt att delta i ett releaseparty för On Makeup Magazine vilket ägde rum på Fontanas, lower east. Detta eftersom vi lyckats bli inbjudna till eventet av självaste James Vincent (en legend inom makeup världen) och sen halkade igenom ID-kollen på ett bananskal.  

Väl inne på klubben lokaliserade vi snabbt "the open bar" och fick varsin äcklig drink tilldelade oss. Först efter 3-4 stycken till lyckades vi hitta en kombination som funkade; cranberries och vodka. Orginellt va? Tiff och hennes något udda, men sköna, rumskompis slöt upp och vi hade riktigt trevligt. Rolig blandning av makeup-folk, tidningsfolk, modeller, drag queens, fotografer och en del mer odefinerbara personer.

En röd tråd i våra utekvällar tycks vara bögar. De är överallt. Men vi gillar det, och de gillar oss! Bland annat blev vi erbjudna make-up jobb av en liten söt kille, men så länge han inte har kontakter i sverige blir det nog svårt.

En som dock inte var bög var den fotograf som dök upp från ingenstans och attackkonverserade med oss. Här bestämde sig Jenny för att hämnas från förraförra helgen när jag bedyrade för två killar att vi spelade tennis för "the swedish national team".
- So, what brings you here?
- Ehm, we were modelling for the powder group today and we're studying beauty make at MUD aswell. (Iofs helt sant)
- Oh, great! It must be perfect for you guys to sudy makeup as modells!
- Eeeeh, yeah... It's really awesome. (Just det, för då kan vi fixa sminket själva när vi ska göra en av våra många runwayshows)
Det hela blev ännu roligare när vi blev bländade av en kamerablixt och Jenny utbrast:
- I hate those flashes. I get blinded!
- (rätt förvirrad) But.. How do you handle that when you're modelling?
- Oooh... Ehm.. Actually it's fine as long as it isn't dark in the room.. Sort off!
Play along lixom :P

Jaja, awesome party hur som helst. Mycket kul :)

image54

The make up show

Vad ska man säga? Typ, vi har just spenderat 4 timmar i himmelriket.

The Make Up Show är en mässa för professionella makeup artister med alla de stora, och vissa av de mindre, sminkmärkena representerade. Förutom att vi fick modella för ngra av världens mest kända make up artister fick vi testa på massvis av produkter och se lika många demos.

För nästan inga pengar alls köpte vi typ ett ton proffsborstar och signade upp oss på "pro-programs" på flera riktigt coola märken (vilket innebär att man handlar med 40% discount). NAJS.

Dessutom fick vi med oss ett flertal "goodiebags" från mässan. Inte helt fel.
image49

Covergirl true blend, Lancome Définicils Mascara, Max Factor Vivid Impact Mascara, Max Factor Vivid Impact Duo Eyeshadow, Covergirl Lash Blast. Ska testa allt mycket snart och rapportera resultatet :)


        

chicks in black

Såhär såg vi ut imorse due to dresscoden när vi åkte ner till 18th st. för att "modella" på The Make Up Show. Folk kollade lite snett på tunnelbanan. Lite. Men vi kände oss snygga.

image48

Rules of engagement

Vi lever i under förskräckliga förhållanden under diktator Miss Suarez (vår beauty teacher). Särskilt regel nummer 5 inskränker våra rättigheter.





image46

Valentina

Här kommer en bild från en make jag (Sandra) gjorde idag. Valentina var snygg. Seeeeexi lady som hon uttryckte det själv.

image47

Vi har våra bästisar över på middag - B&J

Nästan en hel vecka har gått sen vi ägnade oss åt vår blogg. Det skulle kunna tyckas vara negativt, men inte! Faktum är att vi har haft FULLT upp.

I måndags kände vi oss lite kulturella och extra lill-gamla då vi stog med varsitt glas vin i foajén på The Metropolitan Opera. Föreställningen vi såg heter La Fille du Régiment och var totalt fantastisk. Trots att vi är relativt oerfarna som operabesökare njöt vi av den finstämda musiken och den klockrena rolltolkningen som Natalie Dessay stog för. Vacker, roligt, uttrycksfullt och hänförande!

  

De kulturella kvällsaktiviteterna följdes upp av en mångkulturell upplevelse då Valentina från Chile bjöd hem klassen på födelsedagsfirande. Det bjöds på allt från brie till "Pisscola" (vilket smakade precis som det låter och tydligen ska föreställa ett Chilenskt svar på Lennart). Att träffa alla goa tjejer utanför skolan var ovärdeligt och vi ägnade största delen av kvällen åt att genom Skype bli presenterade för Valies familj, samt internskämt.

I onsdags kommer vi tyvärr inte ihåg vad vi gjorde. Efter två nätter med alldeles för lite sömn var vi helt enkelt trötta. Vi kan ha gått en promenad, eller så var det på torsdagen!

Nu sitter vi här efter en tuff vecka på skolan och äter Ben&Jerry's. Mums!! I morgon är det traditionsenlig brunch på Shortys, samt städning, storhandling och lite annat kul. Vi har mycket att ta tag i eftersom vi ska sitta sminkmodeller hela söndagen på en sminkmässa. Mer om det senare!

Over and out!

Liten värld i The Big Apple

På West Broadway på väg till Shorty's .32 för vår helgbrunch hör vi plötsligt någon ropa  "Sandra, Saaaandra!" Det tog ett tag innan vi förstod att det faktiskt var menat för oss. På West Broadway i New York stöter vi på våra gamla VRG-vänner; Matilda och Fiffi! Är det inte fantastiskt hur liten världen är ibland?

Jell-O shots and gay people

Vi visste inte alls vad vi kunde förvänta oss av kvällen när vi satte oss på tunnelbanan för att möta upp Robinson. Förhoppningen var att vi skulle få dricka öl ur orangea plastmuggar som i American Pie och att vi skulle få reda på om Robinson var gay eller gift. (vi fick lite dubbla budskap när vi kollade upp honom på facebook :)) 

Plastmuggarna var blåa och gröna och drickan som serverades var wiskey med cola. Mums...NOT! Nästa punkt på förhoppningslistan var att utreda vilket lag Robinson egentligen spelar för. Våra misstankar väcktes när killarna som droppade in genom dörren inte bevärdigade oss en blick, gestikulerade med pimpinetta handledsrörelser och fnittrade som flickor. Det hela bekräftades då Robinson började med att peka på sig själv och därefter var och en av festdeltagarna och sa "Gay, gay, gay, straight, gay, gay, straight, straight, gay, gay, gay, gay..." Ja, ni fattar. 

Trots, eller kanske tack vare, avsaknaden av testosteron var stämningen på topp och vi hade jättekul. Vi lyckades dock väcka allmän uppståndelse när Jell-O shotsen plockades fram och vi erkände att vi aldrig tidigare ätit Jell-O. Detta resulterade i att vi klämde i oss våra första och definitivt sista Jell-O shots inför en ivrig publik som blev lite orolig när vi blev gröna i ansiktet av allt dallrigt som skulle ner i magen. Senare på kvällen pekade Sandra på en av ovan nämda shots och deklarerade; "This consistency gives you a good idea of what you will look like if you have too many!"    
        

Nice...very good!

Vi har lärt oss mycket sedan måndagens ögonbrynslära. Bland annat att blanda foundations, måla skuggor, highlighters, läppstift och glans. Vi har också lärt oss att böja ögonfransar med teskedar. Fungerar mycket bra! Man böjer fransarna mellan tummen och skeden precis som man krullar paketpapper (inte flytta handen bara för då riskerar offret för skedbehandlingen att bli franslös, bara skeden som ska dras mot tummen).

I fredags fick vi äntligen sätta ihop allt vi lärt oss och göra en hel make up. Målet var att få till den så kallade "no make up make up look". Sminket ska inte synas, bara förbättra. Jag och Sandra var mycket entusiastiska och sminkade för fulla muggar, till Jen's hejarrop. "Nice, very good!" fick vi höra när vi visade våra resultat. Eller "Perfect base matching, nice solid liner, high five, i'm so impressed you guys, you're really rockin' this corner!" Så det var med stort själv förtroende vi gick från MUD för att göra oss i ordning inför kvällens fest. Mer om den i nästa inlägg ;)

        


 


I can bring frogs!

Medan vi kämpade med att rangordna foundations från minst till mest grön (det är svårt när de flesta är mest rosa/röda!) kom vi på idén att ordna en fest där alla lagade mat typisk för sitt land. Detta föll sig väldigt naturligt då vi var två svenskar en indiska och två chilenskor. Jag och Sandra enades snabbt om köttbullar.

När jag senare invigde filippinska Ana i våra planer utbrast hon förtjust; "I can bring frogs!" När hon såg att vi andra inte var lika förtjusta i tanken att äta grodor började hon förklara en filippinsk specialitet som går ut på att man sörplar i sig en stackars liten fågelunge från ett ägg. Med stor entusiasm berättade hon att det ibland blir problem för huvudet åker utanför munnen. Blääää! 

Fågelungsmaten tog en liten revansch när Ana livligt beskrev hur mycket man orkade i sängen efteråt; "You can do rounds and rounds!" 

Hmm...


 

NO, we live here!

Under de första dagarna var vi förfärade över att folk kom fram och frågade var vi kom ifrån, utan att ens ha hört oss prata. För som Marianne Kaye skriver i en av sina böcker (då hon disskuterar vilka skällsord NY-bor väljer att använda då man utan förvarning stannar mitt på en folktät trottoar och på så sätt vållar seriekrockar), är det mycket värre att bli kallad för "turist" än "asshole".

Det har blivit myckt bättre, väldigt snabbt. Min teori är att det släppte så fort vi slutade gå runt med blicken vingandes från den ena skyskrapan/extremt stora reklamskylten/sjukligt överviktiga människan till den andra och istället började se ut som att vi visste vart vi skulle.

Det härligaste ögonblicket hittills var här om dagen då vi stog i hissen på väg från skolan och pratade med en tant/dam. Hon trodde att vi var infödingar och tyckte att vi inte hade någon brytning. En slight, inställsam överdrift, men vi tackar och ler.

First day at school!

Idag var första dagen i beauty school! Vi kände oss på gränsen till muppiga när vi gick runt på stan bärandes på varsin jättestor sminkbox i metall och lika stora setbags. Men ju närmare skolan vi kom, desto fler flickor med metallväskor slöt upp.

Kursinnehållet idag bestod mestadels av generella tips om MUA-yrket, en massa nya människor (lärare och elever), instruktioner om hur man sätter upp sin workstation och eyebrow studies.

Riktigt roligt blev det när vi skulle noppa och måla ögonbryn på varandra. Mina blev rätt neutrala, men Jenny fick riktiga "rysk-städerska-bryn". Muahaha. Själv tyckte hon att hon såg ut som Carouschka i från koja till slott.

image33   image34
A girl's dream.

Shorty's 32

Igår var en bra dag! Vi började den med att shoppa presenter på Macy's och passade på att kolla efter sprayflaskor på sephora till vår 99% alkohol som vi ska ha till någonting (?) på kursen.

Åkte ner till soho sen för att äta lunch och spana på Karen Millen butiken på Prince st. Den gatan visade sig vara sjukt mysig! Massor av stora märken som Anna Sui, Fendi, Sportmax och Armani är blandade med småbutiker och restauranger.

     

På 199 hittade vi en fantastisk restaurang vid namn Shorty's .32. Allt från de sjuttioelva olika tantlamporna som hängde i taket till personalen och maten var bara bäst. Absolut ett ställe vi tänker återvända till! Speciellt gillar vi dem för att kocken skickade in ett fat med frukt och pankakor (som mer såg ut, och smakade som sockerkaka) eftersom våra hamburgare skulle dröja lite. Delicious!!

image29


Kvällen spenderade vi på Tims restaurang/bar The Spotted Pig. Mumsig mat och jättemycket trevligt folk. Tim förklarade att han hade en 19årig i staffen och lovade att "skicka över honom" under kvällen för att vi skulle få lite tips om hur omyndiga personer spenderar helgerna. 19 åringen i fråga hette Robinson (ja, i förnamn) och bjöd in oss till en hemmafest nästa fredag. Woho! :)

Nu sitter vi här vid frukostbordet och ska försöka ta oss ut och handla lite mat. Sen är planen att spela tennis på banorna i parken brevid.. Får se vad det blir av det! :D

Grannfejden nästa?

Vi har hittills träffat ett fåtal grannar; dels Cindy som var som en solstråle och tre hundägande grannar som inte hade hört talas om hunduppfostran. Sen har vi två grannar utöver det vanliga. 

1. Mannen mitt över, som röker som en borstbindare och som varannan dag får den utmärkta idén att vädra sin lägenhet ut i korridoren så att man efter den korta promenaden fårn hissen till vår dörr luktar som en rökt böckling.

2. Paret i lägenheten ovanför, som verkar ha en sexuell läggning i stil med kaniner. Och en ovanligt gnisslande säng. Och en sänggavel som ibland kommer i svänging och dunkar i väggen. Och ett sovrum precis ovanför vårt. "Jag vet, typ var tredje timme!" som Erika sa när vi frågade henne.  

Men vi trivs ändå!

Dagsrapport:

1. På grund av dåligt väder bestämde vi oss för att skippa vår "dagliga" morgonpromenad.
2. Istället åt vi frulle och gick ner till en yttepytte-sportaffär för att köpa tennisbollar. Söt kille i kassan. Billiga bollar.
3. Kom upp till lägenheten och researchade biosalonger i närheten.
4. Gick ner och köpte ost för att göra varma mackor till lunch.
5. Åkte tuben till midtown och såg Maid of Honour. Gullig och 100% förutsägbar film med Patrik Dempsey.
6. Promenerade ner till times sq. för att köpa lite make-up attribut på sephora.
7. Shoppade på Radioschack för typ 7e gången på 3 dagar (vi är sk "regulars") för att Jenny skulle köpa en ny webcam. Smartass.. (se tidigare inlägg)
8. Middag: Bulgursallad med oliver, rostbiff, soltorkade tomater, pesto-creme fraiche röra och lite annat. GOTT.
9. NU står det en ben&jerrys i frysen och väntar på oss. Får se om kvällen slutar så eller om den blir förlängd.. ;)

Boysboysboys

Mitt utanför våra fönster finns det här:

image28
Misströsta inte om ni inte fattar, det gjorde inte vi heller. Men enligt Tim är det här "the college boys dorm rooms". Great. Kikare nästa!


Jenny-direkt kan jag hjälpa till med något?

För att slippa förslitningsskador i armbåge och axel, vilka med all säkerhets snart skulle uppstå med tanke på hur varm telefonen går här, har Jenny skaffat ett headset. Tur är att hennes webcam inte funkar, för snyggt är det inte.

image27

Inte så illa alls!

Äntligen vårt första USA-inlägg! Kom hit i tisdags till strålande solsken, en uuunderbar lägenhet och med en hel del jetlag.

Under dagarna fram tills nu har vi hunnit med massor! I tisdags blev det mest uppackning och en ganska trött middag på Santa Fee (texmex) som ligger precis nedanför våran lägenhet. I onsdags åkte vi downtown för att hitta skolan och betala kursavgiften (vi kände oss lagom turistiga när vi kom upp från tunnelbanan på Canal st. och inte hade en aning om vart vi skulle).

Efter att ha konsulterat kartan ganska många gånger och gått fel ett par, hittade vi tillslut West Brodway och kom så småning om fram till skolan. Smink över allt och en massa fnitter. Wohooo!

När vi betalat kursavgiften och bekantat oss med lokalerna åkte vi upp till Times och spanade in The Naked Cowboy. Vi frös i våra jackor, tights och klänningar, stackaren stog där i bara kalsonger och gitarr!

Sen gav vi oss ut på jakt efter kontantkortstelefoner. Först efter att vi lyckats manövrera en lurig indier som ville sälja på oss sim-kort för 150dollar hittade vi Radioshack och fick ett par fina små mobiler för nästan nada pengar. Mycket bra.

Fortsatte med en promenad upp till Central Park och drack kaffe på ett närliggande starbucks. Yumie! I parken spelades det en massa baseball så vi pausade och agerade publik. Här blev vi dessutom för sjuttioelfte gången raggade på av mindre attraktiva män.


           
     

Middag handlade vi på stop n' shop en bit ner från oss på Brodway. Blev enormt gott och promenaden efteråt var förmodligen välbehövlig.


  

Igår var vi på shoppinghumör och besökte Macy's på 34 st. STORT. NK släng dig i väggen! Passade även på att åka ner till ground zero, obehagligt! Där i närheten finns 21 century som är en stor outlet. Mkt skit men en del fint. Typ skoavdelningen var trevlig :)

Sen var vi på skolan igen för att köpa allt vårt smink. Hoooly va mkt grejer vi har nu! Ägnade resten av kvällen åt att försöka få i allt i våra make-up väskor. Kan inte vänta tills kursen börjar!!

Idag regnar det, så vi funderar på att gå på bio. Får se vad det blir :D


Flygvärdinna: (men övertrevligt och innött tonfall) Would you like a pizza or a non-vegitarian ciabatta? Oh sorry, "Would you like a pizza, or a vegitarian ciabatta?"

Jenny: Har du sett det där programmet eller? Där dom ska uppfitta saker?


RSS 2.0